Light4Food en Moleaer gaan samenwerken

2022-05-14 05:15:04 By : Ms. Bes Zhu

Light4Food en Moleaer gaan samenwerken. Sinds een half jaar past Light4Food de nanobubble technologie van Moleaer toe in de teeltsystemen die het bedrijf ontwikkelt, waaronder teeltsystemen voor indoor growing, teelt op water en dat alles volledig geautomatiseerd.   

Light4Food beschikt over eigen onderzoeksfaciliteiten, waaronder Indoor Growth Chambers waar in opdracht en eigen beheer onderzoek gedaan wordt naar optimale indoor teeltomstandigheden voor diverse gewassen. "Als geen ander kennen wij het belang en de uitdagingen om een gezonde waterkwaliteit te behouden met voldoende zuurstof voor de wortels van de plant", vertelt Niels Jacobs, Project Engineer bij Light4Food.

"Wij hebben sinds een half jaar een Moleaer Bloom nanobubble generator op onze eigen onderzoeksystemen draaien, waarmee we zuurstof nanobubbles en meer opgeloste zuurstof in de het water brengen. Daar hebben we diverse teeltrondes sla en kruiden vergeleken met traditioneel beluchte systemen. De resultaten waren zeer positief. Ook voor hoge draad gewassen op steenwol biedt deze installatie mogelijkheden om hogere zuurstofwaardes te behalen."

Voldoende constante zuurstofgehaltes in het water is een must voor een goede wortelontwikkeling en een sterke plant. "Bij teelt op water kunnen zuurstofgehaltes sterk teruglopen als de watertemperatuur stijgt. Door het gebruik van het Moleaersysteem kunnen we constante zuurstofwaardes behalen in het water, ook als de temperaturen stijgen. Daarnaast zien we meer productie als we naar constante zuurstofgehaltes van over de 10 mg/L gaan."

Links zonder Moleaer, rechts mét.

Michiel de Jong van Moleaer vult aan. "De bevindingen van Light4Food stemmen overeen met wat we in de praktijk ook zien. Nanobubbles zorgen voor schoner water met meer beschikbaar zuurstof voor de wortels, waardoor deze minder vatbaar zijn voor schimmels en bacteriën.

Wanneer de beschikbaarheid van zuurstof de beperkende factor is, is minder algemeen bekend dan bijvoorbeeld met belichting of CO2. Nu al kunnen we stellen, dat in de lente en met name zomer, zuurstof dagelijks die beperkende factor is, of je nu in steenwol, kokos of op water teelt. Dat is ook het geval, wanneer de plant te nat staat. Plantwortels worden daardoor negatief beïnvloed, maar ook het microleven in het wortelmilieu."

Voor meer informatie: Light4Food info@light4food.com www.light4food.com

Moleaer info@moleaer.com www.moleaer.com

Alle velden die gemarkeerd zijn met * moeten worden ingevuld.

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | GroentenNieuws.nl

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.